Ir al contenido principal

“HI HA QUE UNIR I REFUNDAR EL VALENCIANISME PER A EVITAR QUE EL TRIPARTIT AFONE A VALENCIA MES DE QUE HO HA FET EL PP I EL PSOE”

Juan Garcia Sentandreu, President de FCECRV
HI HA QUE UNIR I REFUNDAR EL VALENCIANISME PER A EVITAR QUE EL TRIPARTIT AFONE A VALENCIA MES DE QUE HO HA FET EL PP I EL PSOE”


“Juan Garcia Sentandreu, 55 anys, llicenciat en Dret, es autor de 11 llibres sobre dret constitucional, ciencia politica i historia de Valencia. Es President de la Federacio Coordinadora D´Entitats Culturals del Regne de Valencia i fon President i fundador de CoalicioValenciana, l'organisacio politica que en el 2007 intentà heretar lo millor d'aquella Unio Valenciana que aplegà a conseguir una gran representacio parlamentaria. Les 140 candidatures locals a soles obtingueren 27 regiduries i prop de 24.000 vots. La cosa no donà mes de sí puix el PP seguia creixent. Hui les circumstancies son totalment distintes”.


¿Creu Vd.. que Coalicio Valenciana haguera obtingut un resultat millor?
-“No ho dubte. El PP, pese a portar llavors 3 llegislatures, seguia creixent en 2007. Hui, en la perdua brutal de vots i bancs, crec que molts d'ells hagueren tornat al valencianisme que se pergueren quan UNIO Valenciana firmà el “pacto del pollo”. Des de llavors el transvase de vots del valencianisme al PP ha segut un constant, fins ara. Hui, les coses son distintes: el valencianisme està desorganisat i l'irrupcio de partits transversals com Ciutadans, UPyD, etc) fa que la volta a casa del vot valencianiste siga mes llenta. Pero no me cap el menor dubte de que se produirà”.

¿Tambe la divisio dels partits valencianistes?
-“Si. Pero no hi ha que restar valor al treball que han realisat. El cost que se paga es elevadissim i les circumstancies dificilissimes. La burguesia valenciana, tan procliu a mirar cap a Madrit i Barcelona, sempre mos ha donat l'esquena. I els mijos de comunicacio, mes de lo mateix. Tots els mijos son de capital catala o madrileny. L'orfandat economica i mijatica del valencianisme es digna de ser estudià. S'ha destruit tot nostre teixit financer i de comunicacio, i els "mas-media" i la banca que tenim estan al servici dels interesses forans”.

¿Creu VD que pese a aixo haura una reaccio social?
-“Ha segut molt trist vore com la societat valenciana s'encollia de muscles durant tants anys mentres els governs del PP i PSOE mos arruïnaven a base de corrupcio i balafiament politic. Coalicio Valenciana venia advertint-ho des de la seua fundacio en 2004. La gent no ho volgue vore i seguia votant en clau de “utilitat politica”. Ha segut un desastre. El vot d'estes eleccions ha segut un vot de castic a miges i a encegues ya que Ciutadans s'ha vist que no ha segut capaç d'arreplegar tot lo perdut pel PP. Rita Barberá ha baixat de 20 regidors a 10 pero Ciutadans soles ha obtingut 6” ¿A on han anat el restant?.

¿Pensa que la ciutadania valenciana esperava este resultat?
-“Per a res. Crec que quan s'han percatat de la gravetat del resultat que pot propiciar un govern tripartit en una gran influencia de Podem i Compromís, que es el filial en Valencia de Convergencia i unió, hem entrat en estat de “sock” i panic. No vullc dir que mos ho mereixcam per nostre tradicional i autodestructiu “meninfotisme”, pero no devem buscar culpables a on a on no els hi ha”.

¿Creu que estos resultats poden ser un revulsiu?
-“Si. El colp ha segut molt dur i molta gent comença a demanar una resposta eficaç. De fet, les entitats culturals han solicitat la convocatoria urgent d'una reunio per a evaluar els resultats i mamprendre accions socials de resposta de cara al futur que mos espera”.

¿Haura movilisacions?
-“No ho se encara, pero crec que es del tot provable. El que se postula per a nou alcalde de Valencia, el catala Joan Ribó i el catalaniste Mónica Oltra ya han manifestat que volen realisar canvis manifestament illegals i radicals com la llegalisacio de simbols independentistes i catalanistes, canviar el 9 D´Octubre, les falles, reobrir Canal 9 per a estandardisar el catala com llengua propia i llegalisar TV3 en la Comunitat Valenciana”.

¿El seu pronostic? 
-“Venen anys durs, molt durs i no podem seguir contemporisant o amagant-mos. Se va a impondre la cara a cara i la valentia social. Les miges tintes s'han acabat. Hi ha que defendre la llei i l'historia de nostre poble perque el desafiament es total i definitiu. Hi ha que unir i refundar el valencianisme per a impedir que el tripartit afone a Valencia mes de lo que ho ha fet el PP i el PSOE”.

Comentarios

Entradas populares de este blog

180 años antes de la llegada de Jaime I, Valencia habla valenciano y "Cataluña", provenzal-francés

Cataluña aún no existía, pero sus condados en el año1030  eran franceses. Lo fueron desde el 801 en que Carlomagno los conquistó, hasta 1258 en que el Rey de Francia se los cambió a Jaime I por territorios aragoneses en el sur de Francia. PRUEBA Nº 30 CONTRA LA MENTIRA DE QUE EL VALENCIANO PROVIENE DEL CATALÁN. 180 AÑOS ANTES DE LA LLEGADA DE JAIME I, EN EL REINO DE VALENCIA SE HABLABA VALENCIANO Y EN CATALUÑA (FRANCIA) SE HABLABA PROVENZAL-FRANCÉS. ¿Cuántas veces hemos oído decir que los valencianos hablamos catalán porque en 1238, cuando Jaime I conquistó el Reino moro de Valencia nos trajo el catalán a través de sus huestes catalanas que colonizaron nuestro territorio? En la prueba anterior hemos estudiado al gran medievalista, el filólogo y catedrático de Historia de Zaragoza, D. Antonio Ubieto Arteta ( http://es.wikipedia.org/wiki/Antonio_Ubieto_Arteta ).   La transcripción de la entrevista publicada y documentada no ha caído muy bien en algún lector catalani

PRUEBA Nº 25: Las jarchas en valenciano, dos siglos antes de la llegada de Jaime I.

(fotografía) Albufera  significa, según su origen árabe  al-buhayra, el marecito  o  el pequeño mar.  En algunos poemas árabes se le denomina  Espejo del Sol , término que ya da una idea aproximada de la belleza y el romanticismo que caracteriza a este paraje. LA POESÍA EN LENGUA VALENCIANA ANTES DE LA LLEGADA DE JAIME I. EL POETA ABÚ ISA IBN, REY DE LA TAIFA DE MURVIEDRO (SAGUNTO), DOS SIGLOS ANTES DE LA CONQUISTA DE VALENCIA.     ¿Cuántas veces hemos oído decir que los valencianos hablamos catalán porque en 1238, cuando Jaime I conquistó el Reino moro de Valencia nos trajo el catalán a través de sus huestes catalanas que colonizaron nuestro territorio? En la prueba anterior llamábamos la atención para retener el dato de que en el Reino de Valencia se hablaba lengua valenciana antes de la llegada de Jaime I en 1238 gracias a los cristianos bajo dominio musulmán que en número de 60.000 vivían en nuestro territorio. Pero no sólo hablaban la lengua valenciana los mozárabes, sino qu

Cataluña como sinónimo de mentira

Cataluña como sinónimo de mentira Por Juan García Sentandreu Escritor y Jurista* “Hoy, más de mil años después, la ambición de la clase política catalana tiene las mismas aspiraciones feudales que cuando dependían de la corona carolingia y francesa”. L a Cataluña nacionalista es, toda en sí, una gran mentira. No voy a atreverme a hacer este tipo de manifestaciones sin aportar las correspondientes pruebas. Mi formación y experiencia de jurista me lleva a probar todo lo que digo. La Cataluña actual es una gran mentira en diversas dimensiones: En una dimensión histórica; en una dimensión lingüística y en una dimensión arquitectónica y heráldica: “la mentira de la “senyera catalana" y la mentira de la Barcelona “histórica”. 1.- LA MENTIRA DE LA CATALUÑA HISTÓRICA En el año 777, España o Al-Andalus está ocupada prácticamente toda por los árabes. El Califa de Zaragoza, Solimán el Arabí, se ve amenazado por el Emir Abderramán I que pretende apoderarse